ALLNUTRITION PASSION FRUIT & MANGO IN JELLY 1000g

34,90 zł
Cena brutto
Ilość
Nie ma wystarczającej ilości produktów w magazynie

  • Bezpieczne zakupy, zapoznaj się z regulaminem sklepu aby sprawdzić szczegóły Bezpieczne zakupy, zapoznaj się z regulaminem sklepu aby sprawdzić szczegóły
  • Dostawa już w 48 godzin od zaksięgowania płatności (kurier oraz paczkomaty) Dostawa już w 48 godzin od zaksięgowania płatności (kurier oraz paczkomaty)
  • Możliwość zwrotu towaru, zapoznaj się z "Polityką zawrotów" aby poznać szczegóły Możliwość zwrotu towaru, zapoznaj się z "Polityką zawrotów" aby poznać szczegóły

ALLNUTRITION PASSION FRUIT & MANGO IN JELLY 1000g

 

PASSION FRUIT & MANGO IN JELLY to inaczej owoce w żelu tzw. Frużelina, w którym to zanurzone zostały kawałki owoców marakui i mango. Produkt otrzymany z najwyższej jakości owoców.

Passion Fruit & Mango In Jelly możesz wykorzystywać na wiele różnych sposobów. Jako dodatek do gofrów i naleśników, lodów, bitej śmietany, mas cukierniczych, pierogów, makaronu, ryżu. Wszystkie owoce przed obróbką były świeże i starannie wyselekcjonowane.

Marakuja i jej pochodzenie
Marakuja (Passiflora) zwnana męczennicą jadalną to owoc pochodzący z Ameryki Południowej, prawdopodobnie z Paragwaju. Obecnie uprawa marakui jest powszechna w krajach tropikalnych. Owoc marakui ma owalny kształt i jest wypełniony licznymi nasionami. Skórka może mieć kolor żółty lub ciemnopurpurowy. Jedna sztuka passiflory waży średnio 35-50 gramów.
Żółte owoce są zazwyczaj większe, jednak odmiana purpurowa jest ceniona za słodszy i bogatszy smak. Passiflora jest bogatym źródłem witamin: przede wszystkim witaminy A i C oraz w mniejszych ilościach E, K, B6, ryboflawiny,niacyny, kwasu foliowego.

Właściowści Marakui:
Marakuja jest bogatym źródłem błonnika, który usprawnia działanie układu trawiennego oraz redukuje związane z nim dolegliwości pokarmowe na tle nerwowym, m.in. nerwicę żołądka. Przyśpiesza także eliminację toksyn i oczyszczanie organizmu, wspomaga pracę jelit, szybciej syci i pozwala kontrolować nadmierny apetyt. Marakuja jest dobrym źródłem witamin z grupy B (kwasu foliowego, B2, B3, B6) i składników mineralnych: magnezu, fosforu, żelaza, potasu i miedzi, warto zwrócić uwagę na wysoką zawartość witaminy A (beta karotenu) oraz witaminy C w jej miąższu.

Marakuja dodaje energii, wspiera naturalną odporność organizmu, wspomaga wzrok, poprawia stan skóry, usuwa nadmiar wody z organizmu (dzięki czemu redukuje opuchnięcia oraz tzw. cellulit wodny), wspomaga układ nerwowy oraz poprawia pamięć i koncentrację, pomaga radzić sobie ze stresem itd.
Mango i jego pochodzenie
Mango w naturze występują w Azji Południowej, skąd pochodzi mango indyjskie (Mangifera indica), rozprzestrzenione na świecie jako jedno z najczęściej uprawianych w strefach tropikalnych drzew owocowych. Jest to narodowy owoc Indii, Pakistanu i Filipin, ponadto znajduje się na liście narodowych drzew Bangladeszu. Owoc mango składa się z miąższu i dużego nasiona. Ma charakterystyczny, słodki, a zarazem cierpki smak ale orzeźwiający aromat.

Właściowści Mango:
Mango jest dobrym źródłem witamin i minerałów, a także węglowodanów, zapewniających nam solidny zastrzyk energii. Zestaw witamin w mango obejmuje witaminę C, A, E, K oraz niektóre witaminy z grupy B. Wartościowe składniki uzupełniają zawarte w nim antyoksydanty. Tę mieszankę wartościowych składników uzupełniają antyoksydanty. Wspiera też zdrowie i pozytywnie wpływa na wygląd.

Składniki: mango (50%), puree z marakui (30%), substancja słodzaca: erytrytol, woda, skrobia kukurydziana modyfikowana, aromaty, substancja konserwujaca: sorbinian potasu, barwnik: karoteny, substancja słodzaca: sukraloza.

No customer reviews for the moment.

Również powinno Ci się spodobać

Zarejestruj nowe konto

Masz już konto?
Zaloguj się lub Reset hasła